ENERGETSKI EFIKASNE KUCE

Naše montažne armirano betonske kuće izrađujemo po meri i želji kupca.

Objekat: Montažna AB kuća po meri kupca
Bruto površina:  315 m2
Neto površina:   295 m2
Spratnost objekta: Su+P+1
Način temeljenja: Temeljna ploča
Podrum: Ne
Garaža: Da
Broj spavaćih soba: 3
Broj mokrih čvorova: 2

Slike gradnje montažne kuće u Norveškoj pogledajte ovde

 montazna ab kuca u Norveskoj

Energetski efikasne i pasivne montažne kuće poseduju najviši stepen energetske efikasnosti. Zahvaljujući našoj tehnologiji gradnje, kvalitetu ugrađenih materijala, izbalansiranoj masi kuće, kao i obraćanju posebne pažnje na završne detalje naše montažne kuće ispunjavaju najviše standarde u pasivnoj gradnji objekata.

Termička provodljivost zidova naših objekata je Uzida=0,12 W/m2K, što dovodi do optimalne akumulativnosti i regulacije utroška energije potrebne za grejanje / hlađenje objekta. Posledica ovoga je značajna ušteda na računima za energente tokom cele sezone. Zimi toplo uz male troškove grejanja, a leti prijatno uz minimalnu primenu rashladnih uređaja.

Pored energetske efikasnosti, naše montažne kuće odlikuje trajnost i sigurnost jer su izrađene od armiranog betona. O prednostima AB u građevinskoj industriji je nepotrebno govoriti.  Montažne kuće od AB elemenata su u mnogim pogledima značajno kvalitetnije od "suvog tipa" izgradnje montažnih kuća (gipsa, termike, OSB ploča i ostalih drvenih materijala)

Još jedna bitna prednost, u poređenju sa klasičnim načinom gradnje (zidanja) kuća, je brzina izvođenja montažnih AB kuća. Primenom betona visokih čvrstoća se postiže da elementi na vašu lokaciju dolaze u roku od par dana. Spajanje montažnih AB elementa na gradilištu se odvija putem zavarivanja i zalivanja spojeva brzo vezućim malterima.

Rokovi realizacije kuća su kratki, pa tako za prizemni objekat cca 70m2 potrebno 20 radnih dana od početka proizvodnje do useljenja.