loading

AB Montažne kuće

single-img

AB montažne kuće

 • Izgrađuju se po meri i želji kupca
 • Izgrađuju se po meri i želji kupca
 • Energetski efikasna kuća
 • Armirano betonska konstrukcija
 • Ključ u ruke

Armirano Betonske (AB) montažne kuće

Na osnovu višegodišnjeg iskustva razvili smo soptveni sistem AB montažnih kuća (MiPO), koje radimo po meri kupca. Potrebno je naglasiti da su naše montažne kuće izrađene od armiranog betona sa ugrađenom termoizolacijom, što ih čini dugovečnim i energetski efikasnim kućama.

AB montažne kuće, sitema MiPO, gradimo u potpunosti prema potrebama i zahtevima naših klijenata. Montažne kuće mogu biti: male, velike, prizemne, ali čak i do 3 sprata (P+3). Postoji mogućnost da objekat ima i podrum. Izbor je u potpunosti na vama.

Za razliku od konkurencije, koja uglavnom primenjuje suvi tip građenja, naše konstrukcije spadaju u masivne i krute objekte. Ovo podrazumeva da su montažne hale sistema MiPO konstruktivno velike čvrstoće i trajnosti. Armirano betonske montažne konstrukcije su takođe seizmički otporne i u potpunosti sa standardima građenja i propisima.

Naše objekte projektujemo tako da zadovolje standarde i nastojimo da koristimo prirodne materijale. Energetski efikasne montažne kuće podrazumevaju najbolji balans mase objekta, akumulacije i utroška toplotne energije. U zavisnosti od dogovrenog tipa termoizolacije (klase kuće), nastojimo da maksimalno izolujemo konstrukciju kako bi se postigla ušteda energije. Kod kuća visoke termičke izolovanosti možemo vam ponuditi i tzv. PASIVNU montažnu kuću.

 •  Montažna kuća u skladu sa vašim potrebama i željama.
 •  Trajne montažne kuće od armiranog betona.
 •  Energetska efikasnost i ušteda energije.
 •  Kuće mogu biti izgrađene u modernom ili u etno stilu, izbor je na vama.

Tehnički opis konstrukcije montažnih AB kuća

Montažne AB kuće firme Gikont predstavljaju energetski efikasne objekte, sa višeslojnim zidovima u kojima je termika min 8cm pa čak i do 34cm debljine. Mi gradimo objekte koji predstavljaju vrhunac primene svih materijala koje građevinarstvo poznaje i trudimo se da naše kuće pored povoljne cene nude i uštedu energije. Na ovaj način uloženi novac se vraća kroz eksploataciju objekata na račun uštede energije.

Termička izolovanost AB montažnih kuća

Koeficijente provodljivosti λ spoljašnjih zidova, podova i plafona postižemo i do 0,12 W/m2K kod naših energetski efikasnih objekata, a kod pasivnih i niže. Zavisnosti od termoizolacije i završne obrade kuće delimo u 6 klasa i objekte van klase (pasivne kuće).

Poprečni presek zidova

Predstavljamo vam različite tipove poprečnih preseka zidova.

Trajnost armirano betonske montažne kuće

Konstruktivni sistem naših montažnih AB kuća se sastoji od AB sendvič panela, olakšanih AB ploča, AB okvira, AB stubova i nosača. Primena armiranog betona čini naše montažne kuće značajno ispred konkurencije. Za razliku od montažnih kuća izgrađenih suvom metodom građenja (drvo, izolacija, OSB ploče ...), armirani beton čini naše kuće trajnim i krutim objektima. Materijali od kojih je objekat izgrađen imaju dug vek trajanja i lako se održavaju.

Konstruktivni sistem montažne AB kuće

Raspone tavanica, kao i same dimenzije kuće radimo u potpunosti prema potrebama naših klijenata.

Debljina uobičajenih AB zidnih elemenata (unutrašnjih i spoljašnjih) je od 15 do 20 cm, sa ugrađenom termikom od 8 do 13 cm. Debljina podnih i međuspratnih ploča je od 17 do 20 cm, sa ugrađenom termikom od 10 do 13 cm. Možemo vam ponuditi termičku ispunu čak do 34cm debljine, što montažne kuće pored energetski efikasnih čini i pasivnim kućama. Odluka je u potpunosti na vama, pošto sve montažne kuće pravimo po vašoj meri.

Temelji mogu biti montažnog tipa ili se izvode kao klasični, ali u svakom slučaju naš konstruktivni sistem (MiPO) podržava sve oblike temeljnih konstrukcija. Temelje možete raditi samostalno, ili mogu biti sastavni deo predmera i predračuna naše kuće.

Pregradni zidovi koji nisu izvedeni od AB sendvič panela mogu se izvoditi kao lake gipsane pregrade ili po izboru kupca.

Krov objekta je klasična drvena konstrukcija sa svim poznatim pokrivkama (drveni rogovi, daščana ili sl. oplata, ter papir ili paropropusne folije, uzdužne i poprečne letve 3x5 cm, falcovani crep ...)

Plafon je AB gletovana sendvič ploča sa tavanskim prostorom iznad ili tzv. spuštenim plafonom. U ponudi su različiti tipovi završnih obrada na bazi gips ploča, drveta ili ostalih veštačkih materijala.

Hidroizolacija se postavlja na dodirima konstrukcije sa temeljima ili ispunom, kao i u mokrim čvorovima i na otvorenim terasama. Svi naši AB elementi imaju visok stepen vodonepropustljivosti zbog tehnologije betona za proizvodnju istih.

Tremovi-strehe mogu biti betonski, ili preko rogova, kao opšivena streha ili spušteni plafoni. Mogu biti obloženi raznim građevinskim materijalima koji se primjenjuju i u klasičnoj gradnji.

Dimnjaci i grejanje izvode se u svim oblicima prema želji naručioca.

Završna obrada, fasada, sanitarije

Fasada osim završno obrađenih betonskih površina, izbor tipa fasade je na vama. Posebno ističemo mogućnost izrade fasade i krovnog pokrivača u ambijentalnom stilu, kao što su fasade od drvenih poluoblica, fasade od kamena ... Možemo izraditi autentičan izgled brvnare-šumske kuće, ili srpsko šumadijske do srpsko dalmatinske (potleušice) kuće u etno stilu, sa svim mogućnostima termike koju poželi naručilac.

Završna obrada podova ( keramika, kamen, parket, laminat..) i izvan objekta (sve spoljašnje obrade ili natur beton) je moguća po želji naručioca.

Stolarija (unutrašnja i spoljašnja) može biti bilo kojeg tipa ili kvaliteta (alu, pvc, drvena ili kombinacija materijala). Ograničenje max dimenzije spoljašnjih prozora (vrata) u jednom komadu je 7m dužine i 2,2m visine. Na ovaj način se može postići savršen pogled na verandu ili dvorištu. Naravno sve je u skladu sa postavljenim zahtevima naručioca.

Elektroinstalacije jake i slabe struje i uzemljenja su ista kao u klasičnoj izgradnji, a sve prema dogovoru sa klijentima. Fleksibilna provodna creva se ugrađuju u toku izrade AB montažnih elemenata u pogonu, pa nema štemanja ili oštećenja konstrukcije.

Instalacije vodovoda i kanalizacije zahtevaju da konačni raspored i tip sanitarije moraju biti usvojeni pre izrade AB montažnih elemenata. Na ovaj način se postiže da se nakon završene konstrukcije elementi montiraju i postavljaju na unapred definisanim otvorima i pozicijama.

Podrazumeva se da temeljni razvod vode i kanalizacije mora biti precizno izveden pre montaže konstrukcije objekta gde ispod poda-podne ploče nemamo podrum, već zemlju.

Ostali radovi i oprema su u svemu sa standardima građevinske industrije a u skladu sa potrebama naručioca.

Montažna kuća u skladu sa vašim potrebama i željama

Montažne AB kuće, sitema MiPO, gradimo u potpunosti prema potrebama i zahtevima naših klijenata. Montažne kuće mogu biti: male, velike, prizemne, ali čak i do 3 sprata (P+3). Postoji mogućnost da objekat ima i podrum. Izbor je u potpunosti na vama.

Prilikom definisanja projekta montažne kuće potrebno je odlučiti se o sledećim stavkama:

 •  Broj spavaćih soba i okvirna površina
 •  Broj kupatila / toaleta
 •  Raspored prostorija (kuhinja, kupatilo, hodnik ...)
 •  Okvirna ukupna površina
 •  Postojanje podruma / garaže
 •  Postojanje nadstrešnice ili trema
 •  Kategorije termičke izolovanosti
 •  Kvaliteta završnih radova

Na osnovu ovih podataka je moguće okvirno odrediti ukupnu površinu kuća, spratnost i početnu cenu. Zatim se kroz jednu ili više iteracija definiše konačni projekat vaše kuće i radi se predmer i predračun. Iskustvo naših inženjera, kao i višegodišnja izrada kuća nam omogućava da vam ukažemo na sve prednosti i mane određenih tipova kuća. Saveti za vaše montažne kuće ulaze u cenu gotovog objekta.

Rokovi realizacije kuća su kratki, pa je za prizemni objekat ~ 70m2 potrebno 20 radnih dana od početka proizvodnje do useljenja.

Naš rad

Nedavno urađeni projekti

Vrhunski kvalitet, pouzdanost, brzina i poštovanje građevinske struke su kvaliteti koji nas odlikuju.