ENERGETSKI EFIKASNE KUCE

Postignite značajnu uštedu energenata zimi i leti

Montažne AB kuće firme Gikont predstavljaju energetski efikasne objekte, sa višeslojnim zidovima u kojima je termika min 8cm pa čak i do 34cm debljine. Mi gradimo objekte koji predstavljaju vrhunac primene svih materijala koje gradjevinarstvo poznaje i trudimo se da naše kuće pored povoljne cene nude i uštedu energije. Na ovaj način uloženi novac se vraća kroz eksploataciju objekata na račun uštede energije.

Termička izolovanost AB montažnih kuća

Koeficijente provodljivosti λ spoljašnjih zidova, podova i plafona postižemo i do 0,12 W/m2K kod naših energetski efikasnih objekata, a kod pasivnih i niže. Zavisnosti od termoizolacije i završne obrade kuće delimo u 6 klasa i objekte van klase (pasivne kuće).

tip 1  tip 8   tip 3   tip 4  tip 6a  tip 5

primeri nekih od poprečnih preseka naših AB montažnih elemenata

 

Trajnost armirano betonske montažne kuće

Konstruktivni sistem naših montažnih AB kuća se sastoji od AB sendvič panela, olakšanih AB ploča, AB okvira, AB stubova i nosača. Primena armiranog betona čini naše montažne kuće značajno ispred konkurencije. Za razliku od montažnih kuća izgrađenih suvom metodom građenja (drvo, izolacija, OSB ploče ...), armirani beton čini naše kuće trajnim i krutim objektima. Materijali od kojih je objekat izgrađen imaju dug vek trajanja i lako se održavaju.

Konstruktivni sistem montažne AB kuće

Raspone tavanica, kao i same dimenzije kuće radimo u potpunosti prema potrebama naših klijenata.

Debljina uobičajenih AB zidnih elemenata (unutrašnjih i spoljašnjih) je od 15 do 20 cm, sa ugrađenom termikom od 8 do 13 cm. Debljina podnih i međuspratnih ploča je od 17 do 20 cm, sa ugrađenom termikom od 10 do 13 cm. Možemo vam ponuditi termičku ispunu čak do 34cm debljine, što montažne kuće pored energetski efikasnih čini i pasivnim kućama. Odluka je u potpunosti na vama, pošto sve montažne kuće pravimo po vašoj meri.

Temelji mogu biti montažnog tipa ili se izvode kao klasični, ali u svakom slučaju naš konstruktivni sistem (MiPO) podržava sve oblike temeljnih konstrukcija. Temelje možete raditi samostalno, ili mogu biti sastavni deo predmera i predračuna naše kuće.

Pregradni zidovi koji nisu izvedeni od AB sendvič panela mogu se izvoditi kao lake gipsane pregrade ili po izboru kupca.

Krov objekta je klasična drvena konstrukcija sa svim poznatim pokrivkama (drveni rogovi, daščana ili sl. oplata, ter papir ili paropropusne folije, uzdužne i poprečne letve 3x5 cm, falcovani crep ...)

Plafon je AB gletovana sendvič ploča sa tavanskim prostorom iznad ili tzv. spuštenim plafonom. U ponudi su različiti tipovi završnih obrada na bazi gips ploča, drveta ili ostalih veštačkih materijala.

Hidroizolacija se postavlja na dodirima konstrukcije sa temeljima ili ispunom, kao i u mokrim čvorovima i na otvorenim terasama. Svi naši AB elementi imaju visok stepen vodonepropustljivosti zbog tehnologije betona za proizvodnju istih.

Tremovi-strehe mogu biti betonski, ili preko rogova, kao opšivena streha ili spušteni plafoni. Mogu biti obloženi raznim građevinskim materijalima koji se primjenjuju i u klasičnoj gradnji.

Dimnjaci i grejanje izvode se u svim oblicima prema želji naručioca.

tehnicki opis montaznih ab kuca norveska 1   tehnicki opis montaznih ab kuca norveska 2

tehnicki opis montaznih ab kuca norveska 3   tehnicki opis montaznih ab kuca norveska 4

Završna obrada, fasada, sanitarije

Fasada – osim završno obrađenih betonskih površina, izbor tipa fasade je na vama. Posebno ističemo mogućnost izrade fasade i krovnog pokrivača u ambijentalnom stilu, kao što su fasade od drvenih poluoblica,  fasade od  kamena ... Možemo izraditi autentičan izgled brvnare-šumske kuće, ili srpsko šumadijske do srpsko dalmatinske (potleušice)  kuće u etno stilu, sa svim mogućnostima termike koju poželi naručilac.

Završna obrada podova ( keramika, kamen, parket, laminat..) i izvan objekta (sve spoljašnje obrade ili natur beton) je moguća po želji naručioca.

Stolarija (unutrašnja i spoljašnja) može biti bilo kojeg tipa ili kvaliteta (alu, pvc, drvena ili kombinacija materijala). Ograničenje max dimenzije spoljašnjih prozora (vrata) u jednom komadu je  7m dužine i 2,2m visine. Na ovaj način se može postići savršen pogled na verandu ili dvorištu. Naravno sve je u skladu sa postavljenim zahtevima naručioca.

Elektroinstalacije jake i slabe struje i uzemljenja su ista kao u klasičnoj izgradnji, a sve prema dogovoru sa klijentima. Fleksibilna provodna creva se ugrađuju u toku izrade AB montažnih elemenata u pogonu, pa nema štemanja ili oštećenja konstrukcije.

Instalacije vodovoda i kanalizacije zahtevaju da konačni raspored i tip sanitarije moraju biti usvojeni pre izrade AB montažnih elemenata. Na ovaj način se postiže da se nakon završene konstrukcije elementi montiraju i postavljaju na unapred definisanim otvorima i pozicijama.

Podrazumjeva se da temeljni razvod vode i kanalizacije mora biti precizno izveden pre montaže konstrukcije objekta gde ispod poda-podne ploče nemamo podrum, već zemlju.

Ostali radovi i oprema su u svemu sa standardima građevinske industrije a u skladu sa potrebama naručioca.

 

logo kucica Gikont d.o.o.

Opština: Čukarica
Mesto: 11251 Ostružnica
Ulica: Kosmajska 29a

tel:+381 11-8070-553
tel/fax:+381 11-77-00-159
mob:+381 64-244-24-51

email: info@gikont.com

Pogledajte neke od primera izvedenih objekata

Ovo je samo deo slika objekata koje smo do sada izvodili. Za detaljan uvid u sve izvedne objekte pogledajte listu referenci ili galeriju slika

load more hold SHIFT key to load all load all